Za zdravje

Za zdravje (Gregor Okorn)

Naš nasvet:  Posadite si tudi kakšno zdravilno rastlino, npr.  Škrlatni ameriški slamnik (Echinacea purpurea), trajnica  ki so jo uporabljala že starodavna indijanska plemena,  kot tradicionalno zdravilo proti prehladom, zobobolom, za čiščenje krvi, za zdravljenje različnih okužb, ran, zvinov in celo kot zdravilo proti kačjim pikom.  Pri nas se je Ehinaceja uveljavila, kot najpomembnejše zelišče za krepitev imunskega sistema.  Blaži prehladna, gripozna in ostala virusna obolenja ter skrajša čas okrevanja. Če jo uporabljamo preventivno, je organizem manj dovzeten za prehladne težave, kot so nahod, kašelj, bolečine v grlu, mišične bolečine itd. Ko zbolimo, je pomembno da uporabljamo pripravke z ameriškim slamnikom že ob prvih znakih prehlada, tako skrajšamo čas okrevanja. Za pridobivanje  učinkovin se uporablja tako korenina, kot zel (listi, cvetovi).

Hermelika(sedum maximum),  trajnica z značilno sočnim steblom in mesnatimi sivozelenimi listi, ki med junijem in septembrom tudi cveti. Najpogosteje jo uporabljamo pri oskrbi manjših ran in za razkuževanje ter preprečevanje vnetij pri opeklinah, čirih in vnetjih kože zaradi pikov žuželk. Poleg tega hermelika lajša tudi težave pri protinu in revmatizmu, priporočajo pa jo tudi za zdravljenje ran na želodcu,  in pri črevesnih obolenjih.

Ob obisku našega vrtnega centra ali nakupu katere izmed teh zdravilnih rastlin, dobite tudi recepturo za pripravo zdravilne učinkovine.

POVPRAŠEVANJE

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!